Vil du bage et super sundt brød fyldt med kostfibre og protein? Milena Penkowas jordskokkebrød er ikke bare lækkert – det er også en sand gave til din fordøjelse og til din hjernes sundhed. Brødet er glutenfrit, rigt på inulin fra jordskokkemel, sunde fedtsyrer fra frø og nødder, samt et højt proteinindhold fra æggene.
Så når du nyder jordskokkebrød, kan du være sikker på, at det ikke kun tilfredsstiller dine smagsløg, men også giver din krop masser af næring.
Ingredienser
- 250 g jordskokkemel
- 250 g hørfrø
- 50 g mandler
- 50 g græskarkerner
- 100 g chiafrø
- 10 æg (eller 8 store)
- Olie (raps eller hørfrø)
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser med en håndmixer, tilsæt evt. olie og lidt salt.
- Hæld i en rugbrødsform og bag ved 160-170°C i 1 t 30 min.
Noget til overs? Smør tyndt ud på en bageplade og bag 20 min. – voila, knækbrød!
Kilder
- Penkowa, M. (2023). Milenas Mad - Hjernemad. Mellemgaard.