Silica: Hemmeligheden til sund hud, hår, negle og knogler


9 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Silica er et naturligt mineral, der spiller en vigtig rolle i vores kroppe, der spænder fra at fremme kollagenproduktion - hud, hår og negle til at reducere inflammation og aluminium ophobning i kroppen. Det er en nøglekomponent i vores knogler, og kan hjælpe med at styrke dem og reducere risikoen for brud. Opdag de utrolige fordele ved silica og hvordan du kan nemt kan inkorporere det i din daglige rutine.

Silica naturens hemmelighed

Silica er naturens hemmelighed til sund hud, hår, negle og knogler. Alderens uundgåelige gang kan bringe mange udfordringer med sig. For eksempel begynder huden at blive mere slap og vi får flere rynker. Knoglerne bliver mere skrøbelige og leddene begynder at gøre ondt. Blodtrykket stiger og blodkarrene bliver stive. Og hormonerne kommer ude af balance og kan give hårtab, glansløst hår og flosset negle.

Men hvad nu hvis der var et naturligt middel, der kunne hjælpe med alt dette? Det bringer os til silica - naturens hemmelige våben til et sundere indre og ydre.

Silica: Naturens egen løsning

Silica er et naturligt mineral, der findes i især bambusplanter, padderokke (horsetail) og knoglemarv.

Denne skat fra naturens side har utallige fordele, som spænder fra at fremme kollagenproduktion - hud, hår og negle til at reducere inflammation og aluminium ophobning i kroppen. Og dertil er silica en nøglekomponent i vores knogler, som kan hjælpe med at styrke dem og reducere risikoen for brud. 

Men hvordan fungerer det, og hvad kan det gøre for dig?

Silica til hud, hår, negle og blodkar

Hvem ønsker ikke smukkere hud, fyldigere hår, stærkere negle og sunde blodkar? Det lader til, at silica kan hjælpe med alt dette.

Når du indtager silica, især det som er udvundet fra bambusblade, er det mere biotilgængelig og optages nemmere i kroppen.

Silica hjælper med at øge produktionen af kollagen, som er gavnlig for bl.a. hud, hår, negle, knogler og sågar blodårer. Kollagen er en vigtig komponent for vores sundhed og udseende, da det hjælper med at opretholde strukturerne i kroppen. Eksempelvis har hår med højere silica-indhold mindre tendens til at falde af og ser også mere glansfuldt ud.

Silica til knogler, led og kropsstruktur

Silica er afgørende for kroppens struktur og bruges til at producere kollagen, som holder forskellige molekyler og byggesten sammen. Når det kommer til kroppens skelet, så spiller silica en vigtig rolle i dannelsen og vedligeholdelsen af knogler og bruskvæv.

Det er en vigtig komponent i kollagenproduktionen og afgørende for at opretholde knoglernes struktur og styrke. Det fremmer også vækst af knoglevæv, hvilket kan føre til øget knoglemasse. Det skyldes, at silica ser ud til at stimulere de processer, der fremmer knoglevækst, mens det hæmmer de processer, der reducerer knoglemasse.

Derudover kan silica hjælpe med at øge knoglemineraliseringen ved at bidrage til at transportere mineraler som calcium til knoglerne.

Men det stopper ikke der. Silica hjælper også til at opretholde hudens elasticitet, som får huden til at se glattere og mere ensartet ud, ligesom at det øger hudens glans.

Endelig kan silica reducere blodtrykket ved at øge blodkarrenes elasticitet.

Forskning tyder på at silica kan være dit hemmelige værn

Studier har vist utrolige resultater med silica. Et studie viste, at en daglig dosis på 10 mg hjalp med at gøre håret tykkere og mere modstandsdygtigt. Efter 50 uger havde deltagerne i silica-gruppen markant færre knækkede hår og flossede negle sammenlignet med placebogruppen. Deres hud havde også færre rynker og mere glans.

Et andet studie viste, at silica havde en positiv indvirkning på knoglesundheden. En gruppe, der indtog 6 mg silica sammen med calcium og D3, havde en højere knogletæthed sammenlignet med dem, der ikke tog silica.

Så du kan roligt tilføje silica til din daglige rutine enten gennem kosten eller som tilskud.

Tilføj silica til din daglige rutine

I de fleste studier er den anbefalede daglige dosis mellem 6 og 20 mg silica

Det er faktisk ret ligetil at inkludere silica i din daglige rutine, da du kan tage det med eller uden mad, i pulver, tablet eller flydende form, alt efter din præference.

Uanset hvordan du vælger at indtage det, er det en effektiv måde at pleje din krop og forbedre dit udseende på.

Overskydende silica udskilles gennem dine nyrer. Derfor er det meget vigtigt, at du konsulterer en læge eller anden sundhedsfaglig person før du begynder at tage silica som et kosttilskud, især hvis du har nyreproblemer.

Få silica gennem kosten

Silica findes naturligt i især planteriget, blandt andet i melon, havre, banan, spinat, dadel, agurk, asparges, artiskokker, de fleste bladgrøntsager, grønkål, hyben og mælkebøtter.

Knoglemarv og bone broth indeholder også gode mængder silica. Ja, selv øl indeholder silica, selvom det måske ikke er den mest optimale måde at få det 😃

Du kan starte med at ændre din kost for at øge din daglige mængde af silica. Men det kræver, at du har en god tarmflora, der hjælper dig til at optage silica. Hvis du efter 3-6 måneder fortsat har tørt og tyndt hår, bløde negle, eller udfordringer med dine led og knogler, så kan det være tegn på dårlig tarmflora.

Så er næste skridt for dig - ud over at forbedre din tarmflora - at kigge på kosttilskud.

Læs mere om at forbedre din tarmflora her.

Opdag silica som kosttilskud 

Silica bambus, Silicium G5 Siliplant og Original

Et godt sted at starte er med det populære tilskud Silica Bamboo (bambus ekstrakt) fra Ostrovit. Her får du hele 262 mg silica per kapsel.

Flydende silica eller silicium er også en fantastisk kilde, hvor Silicium Laboratories er førende på markedet.

De har to fantastiske silica-formler: Siliplant G5 og Original G5. Begge produkter leverer silica af høj kvalitet, mens Original G5 er yderst effektiv til at reducere kronisk inflammation og Siliplant er målrettet aluminiums detox.

Silicium Lab har også udviklet en kollagenpulver silicium lab, hvor du får Silica i pulverform. Det er også en naturlig måde at booste kroppens naturlige kollagenproduktion på.

Bone broth er også en kilde til silica. Du kan lave det hjemme med knogler fra fritgående høns eller køer, eller du kan købe det fra Functional Futures, der laver det med fritgående, græsfodrede køer og økologiske grøntsager af høj kvalitet.

Du finder naturligt silica som kosttilskud her.

Så er der kun at teste ad selv, gerne ved at kombinere silica med andre vigtige vitaminer og mineraler som B-vitaminer (fx biotin for hårtab), D-vitamin, calcium og magnesium (til knogler). Disse næringsstoffer arbejder i harmoni for at forbedre din generelle sundhed og skønhed.

Vi håber, at silica hjælper til at give en tiltrængt boost til din hud, hår, negle, knogler, led og blodkar. Forhåbentlig vil din krop takke dig, og du vil snart se de fantastiske resultater af dette naturlige mirakel.

Få en hånd med på vejen og læs hvad andre har gjort

Silica og kundeanmeldelser

God virkning på knogleskørhed

"Jeg tager dagligt SILICA - SILICIUM G5 SILIPLANT sammen med kalktabletter for at styrke mine knogler. Ved sidste scanning var mine tal forbedret en lille smule hvilket ikke var forventet da jeg har sagt nej tak til den tilbudte behandling." Hanne sep 9, 2023 

Ren magi

"Det gør virkelig noget effektivt for at lindre smerten i min hofte meget betydeligt natten over. Hvis jeg tager det dagligt, har jeg ingen smerter. Når jeg løber tør, begynder ubehaget efter lidt tid at komme tilbage. Magi!" Anonym 2023

Silica bambus, Biotion, Silicium G5 Original

Mindre fældning

"Jeg købte Silica Bamboo fra Ostrovit kapslerpga kraftig hårtab. Jeg har nu tager dem i lidt over 2 mdr. Jeg synes ikke, jeg mister så meget hår mere. Nu håber jeg så på, at det kan blive så godt, at jeg igen får mere hår." Helle, nov 2023.

Knogleskørhed og inflammation

"Rigtigt godt produkt (Silicium G5 Original). Jeg tager det for knoglerne. Jeg fandt ud af, at det også hjælper på følsomme tænder. og neglene bliver stærkere". Karen d. Nov 09, 2023 

Kilder

Anil: https://www.youtube.com/watch?v=KHtGQgCDuCM

Patricia: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=UogxpKx2XxU

Andrew: https://www.youtube.com/watch?v=6ZrlsVx85ek

Wildnutrition.com

« Tilbage til Blog

Dansk