Få overblik over fire af de mest populære svampe


7 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Har du hørt om svampe med healende egenskaber? Og ved du hvorfor de er blevet så populære? Her får du et hurtigt overblik over fire af de mest populære svampe; Reishi, Lion’s Mane, Chaga og Cordyceps. Tag en dyb indånding og gør det behageligt for dig selv.

chaga, cordyceps, lions mane

Find magien ved svampe

Svampe er blevet brugt i østlig medicin i tusinder af år og har fået endnu mere popularitet på det seneste. Du kan enten få dem som pulver, som kan tilføjes i madlavning og varme drikke eller som pulver i kapsler, hvor de blot skyldes ned med vand. (Bemærk, at de aldrig er beregnet til at blive spist rå eller hele). Ifølge Healthline.com er listen over de svampes sundhedsmæssige fordele lang, (tænk! hjerneforstærker, hormonhjælper, antioxidantkraftværk). Men hver svamp er unik og giver sine egne særskilte sundhedsmæssige fordele. Bemærk, at disse svampe ikke er en kur. Faktisk er svampestudier stadig nye i vesten, og solide beviser for mennesker har stadig brug for langt mere forskning. Så tænk på dem mere som sidemænd til dit immunsystem eller mini-vacciner mod stress, betændelse og kræft. Hvis du ønsker at komme i harmoni med svampenes kraft, så lad os lære de fire mest kendte, og hvad der gør dem så fantastiske.

Reishi, chaga, Lions Mane, Cordyceps

Få ro på med reishi

Tænk på reishi som naturens beroligende middel. Denne foretrukne svamp er en af de mest populære medicinske svampe, og det er der god grund til. Reishi svampen kan muligvis det hele: hjælpe med vægttab (som set i en undersøgelse med mus), holde immunsystemet i skak, og kan endda bekæmpe visse kræftceller, ifølge Healthline. Læs mere om reishi svampen som kosttilskud her

Reishisvampe-ekstrakt - 600 mg, 60 VEG-kapsler fra OstroVit

Reishisvampe-ekstrakt - 600 mg, 60 VEG-kapsler fra OstroVit

99,00 kr

Beskrivelse Reishisvampe, også kendt som Lingzhi, styrker blandt andet immuniteten og kan også regulere kredsløbssystemet. I over to tusinde år er Reishi blevet brugt til at hjælpe med at styrke immunsystemet, reducere stress, forbedre søvn og mindske træthed og udmattelse.… read more

Det, der dog gør reishi svampen unik, er dens beroligende egenskaber - som alle er takket være sammensatte triterpene, som reishi har sin rimelige andel af. Disse humørforstærkende forbindelser kan lindre angst, lette depression og tilskynde til bedre søvn, som det ses i en undersøgelse med mus. Men triterpenes positive effekt på nervesystemet stopper ikke der. Reishi kan fremme healing og også skærpe fokus.

Søvn, angst, depression, fokus

Prøv Lion’s Mane for naturlig mental klarhed

Oplever du hjernetåge? Prøv Lion’s Mane for naturlig mental klarhed. Denne fjeragtige "pom-pom"-svamp er spækket med antioxidanter og styrker immunsystemet som de fleste medicinske svampe. Men Lion’s Mane er særlig, fordi den fremmer produktionen af bioproteinnervevækstfaktoren (NFG) og myelin (en isolering omkring nervefibre). Både NFG og myelin er helt afgørende for hjernens sundhed.

Lion's Mane-svampepulver, 60 VEG-kapsler fra OstroVit

Lion's Mane-svampepulver, 60 VEG-kapsler fra OstroVit

99,00 kr

Beskrivelse Lion's Mane-svampepulver kan hjælpe med at forbedre hukommelsen og de kognitive funktioner, reducere angst og depression og forbedre søvnkvaliteten.  Løvemanke-svampen, også kendt som løvehovedsvamp eller Lion's Mane, er en hvidlig svamp med lange, fnuglignende stænger. Den siges blandt andet… read more

En ubalance i dem kan bidrage til neurologiske sygdomme som Alzheimers og multipel sklerose. Det gør Lion’s Mane til noget seriøst hjernemad (brain food)! Denne fantastiske svamp har også vist sig at forbedre kognitionen i et mindre studie som handlede om at øge hukommelsen hos mus, øge koncentrationen og lindre angst og irritabilitet.

Kognitiv, hukommelse og koncentration

Få din antioxidant dosis med chaga, der bekæmper frie radikaler

Chaga-svampe er et antioxidantkraftværk, hvilket gør dem til fremragende konkurrenter til at bekæmpe frie radikaler og inflammation. Denne mørke sorte svamp bekæmper oxidativt stress (som er forbundet med hudens aldring), kan forhindre eller bremse væksten af kræft og har vist sig at sænke low-density lipoprotein (LDL), det "dårlige" kolesterol. De fleste undersøgelser af chaga er udført på menneskelige celler og mus, men resultaterne peger på, at denne svamp er god for dig – både dit ydre og indre.

Chagasvampeekstrakt - 600 mg - 60 veganske kapsler fra OstroVit

Chagasvampeekstrakt - 600 mg - 60 veganske kapsler fra OstroVit

99,00 kr

Beskrivelse Chagasvampeekstrakt (mushroom) er et kosttilskud rigt på vitaminer, mineraler, enzymer og polysaccharider. Chagasvampen gavner også både hjerne og krop. Den beskytter hjernen mod virkningerne af oxidativt stress og inflammation. Ved regelmæssig brug kan chaga også forbedre det generelle humør… read more

Aldring, reducerer betændelse, sænker LDL

Stram op med Cordyceps

Føler du dig lav på energi eller har du brug for et ekstra løft før træning? Så er Cordyceps svampen for dig. Denne svamp er kendt for at være meget stimulerende - for både energi og libido. Læs mere om cordyceps som kosttilskud

Cordyceps svampeekstrakt - 500 mg - 60 veganske kapsler fra Ostrovit

Cordyceps svampeekstrakt - 500 mg -  60 veganske kapsler fra Ostrovit

99,00 kr

Beskrivelse Cordyceps mushrooms er et vegansk kosttilskud baseret på svampeekstrakt med et højt indhold af polysaccharider, som bl. a. har en evne til at levere energi, støtte fordøjelsen, regulere blodsukker og kolesterol. Cordyceps er en svampeart, som især er velegnet,… read more

Cordyceps kan hjælpe kroppen med at udnytte ilten i kroppen mere effektivt og forbedre blodgennemstrømningen. Dette kan især være nyttigt for atleter eller til dem, der træner regelmæssigt. Denne svamp har vist sig ikke kun at forbedre træning og atletisk ydeevne, men også fremskynde muskelrestitution efter træning.

✔️Energi ✔️atletisk præstation ✔️muskelgendannelse

Tag svampen med videre…

Tilføjelse af en kapsel med din yndlings svamp før eller sammen med et måltid er en nem måde at høste medicinske svampes sundhedsmæssige fordele på. Det er bedst at overholde den anbefalet dosering. Selvom du føler et løft i dit helbred, er det aldrig en god idé at øge dit indtag, især da disse svampe stadig venter på flere forsøg for at verificere deres fordele.

Tal altid med din læge eller andet sundhedsfagligt personale på forhånd for at bekræfte, om det er sikkert at tilføje medicinske svampe til din kost, især hvis du bruger visse lægemidler eller er gravid. Og foretag lidt research om den svamp, der interesserer dig. Visse svampe kan forårsage bivirkninger som mavebesvær eller allergi.

Med denne hurtige rundtur i fire af de mest populære medicinske svampe til dato, hvilken er du mest spændt på at prøve først?

Kom i gang med svampepulver, som kosttilskud. Læs mere om de fire populære svampe her

Bekæmp træthed med vitaminer og andre kosttilskud

Har du brug for at bekæmpe træthed og få et ekstra boost af energi i de travle tider, trælthed efter corona, eller når du føler dig udmattet  midt på dagen. Vi har udvalgt de vitaminer, der giver størst mulig effekt.

Læs mere om hvad de naturlige kosttilskud kan gøre for dig her

reishi, triple ginseng, chaga

Kilde: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/best-medicinal-mushrooms-to-try

Bemærk

Overskrid ikke den anbefalede daglige dosis. Brug ikke produktet som erstatning (erstatning) for en varieret kost. Anbefalet er afbalanceret kost og sund livsstil. Må ikke indtages, hvis du er allergisk over for nogen af ingredienserne. Produktet bør ikke indtages ved brug af beroligende midler, sovemedicin, antiepileptika og bør ikke anvendes af børn, gravide kvinder og under amning. Opbevares utilgængeligt for børn.

« Tilbage til Blog

Dansk