Kan rosmarinolie virkelig booste din hårvækst?


4 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Tro det eller ej. Rosmarinolie er en naturlig og god løsning, hvis du gerne vil have fyldere hårpragt.

Rosmarinolie en naturlig løsning til hårtab

Rosmarinolie siges at stimulere hårsækkene og forbedre blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket kan fremme hårvækst. Så hvorfor ikke prøve at indarbejde rosmarinolie i din hårplejerutine?

Det viser sig nemlig, at rosmarinolie er god til at få nye hår til at spire frem igen hos dem, der oplever almindeligt hårtab, også kaldet androgen alopeci*. Og som en ekstra bonus kan denne grønne plante også beskytte håret mod solens stråler, forurening og andre miljøpåvirkninger.

Rosmarinolie som en potentiel løsning for hårvækst

Tilbage i 2015 fandt forskere i et studie, der blev udgivet af NIH's PubMed, at rosmarinolie var lige så effektiv som minoxidil, også kendt som Rogaine, når det kom til at få mænd med androgen alopeci til at få nyt hår på hovedet. Og efter bare tre til seks måneders brug, var hovedbunden også mindre irriteret.

Ifølge dermatologen Shilpi Khetarpal, MD, ser det ud til, at rosmarinolie også virker for en bredere gruppe mennesker. Hun fortalte på Cleveland Clinic, at studiet virkelig fik folk til at vende blikket mod rosmarinolie som en potentiel løsning for hårvækst. Efterfølgende blev det også meget mere almindeligt at finde det i produkter, du kan købe uden recept. Derudover fandt Cleveland Clinic også frem til at rosmarinolie potentielt kan bekæmpe skæl og bremse det tidlige grånende hår.

Rosmarinoliens andre fordele

Rosmarinolie er en æterisk olie, der udvindes fra rosmarinplanten (Rosmarinus officinalis). Denne olie har været brugt i århundreder til forskellige formål på grund af sine gavnlige egenskaber. Her er nogle af de ting, som rosmarinolie er kendt for at være godt for:

Rosmarinolie find her

·       Hårvækst og hovedbund: Rosmarinolie siges at stimulere hårsækkene og forbedre blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket kan fremme hårvækst. Det kan også hjælpe med at reducere skæl og tørhed.

·       Mental klarhed og koncentration: Inhalation af rosmarinolie siges at forbedre mental klarhed, fokus og koncentration.

·       Fordøjelsesproblemer: Rosmarinolie kan være gavnligt for at lindre fordøjelsesproblemer som oppustethed, mavesmerter og kvalme.

·       Stress og angst: Rosmarinolie har beroligende egenskaber og siges at hjælpe med at berolige sindet og fremme afslapning.

·       Antioxidant og antiinflammatorisk virkning: Rosmarinolie indeholder antioxidanter, der kan hjælpe med at bekæmpe celleskader forårsaget af frie radikaler. Det har også antiinflammatoriske egenskaber, der kan lindre betændelse i kroppen.

Sådan bruger du rosmarinolie

Ifølge dermatologen Shilpi Khetarpal, MD, bør du massere rosmarinolien ind i hovedbunden, og lade olien blive i hovedbunden natten over. Om morgenen kan du skylle håret. Gør det to til tre gange om ugen for at opnå den bedste effekt. Du behøver kun nogle få dråber rosmarinolie, og du bør primært fokusere på hovedbunden og ikke selve håret - olien kan nemlig godt få håret til at se lidt fedtet ud. Det kan tage op til seks måneder, før du ser en "betydelig forbedring."

Få fingrene i nogle økologiske og æteriske rosmarinolier her

I mellemtiden elsker brugerne på TikTok at hype rosmarinoliens egenskaber inden for hårpleje. På dette sociale medie er videoer med hashtagget #rosmarinolie blevet set mere end 2 milliarder gange. Så der kan være noget om snakken ;)

Kilder:

PubMed: "Rosmarinolie versus minoxidil 2% til behandling af androgen alopeci: en tilfældig sammenlignende undersøgelse."

Insider: "Kan rosmarinolie hjælpe dig med at få langt og lækkert hår? Her er videnskaben bag."

Cleveland Clinic: "Vækstmarked: Sådan kan rosmarinolie gavne dit hår."

« Tilbage til Blog

Dansk