Milenas opskrift på Jordskokkebrød


3 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Jordskokkebrød - super sundt og lækrere end det lækreste rugbrød du har smagt. Masser af inulin fra jordskokkerne i jordkokkemelet. Masser af frø og et højt proteinindhold fra æggene. Det bliver ikke sundere.

Jordskokkebrød

Ingredienser

  • 250 gram jordskokkemel
  • 250 gram hørfrø
  • 50 gram mandler
  • 50 gram græskarkerner
  • 100 gram chiafrø
  • 10 æg (eller 8 store æg)
  • Olie (raps eller hørfrø) indeholder mest Omega 3.

Du kan finde (næsten) alle ingredienserne her på morethanhealth.dk, undtagen æg og olie.

Sådan gør du

Bland det hele sammen med en håndmixer og tilsæt eventuelt et skvæt olie og lidt salt.

Hæld massen i en rugbrødsform og bag i en forvarmet ovn på 160-170 grader i 1 time 30 min.

TIP! Har du ekstra tilbage end der kan være i formen. Så tag en bageplade med bagepapir og smør ud i tyndt lag. Og giv det 20 minutter i ovnen – så er der lækkert knækbrød.

Jordskokkemel (MAKA TOPINAMBURU), øko, 500 g fra Dary Natury

Jordskokkemel (MAKA TOPINAMBURU), øko, 500 g fra Dary Natury

89,00 kr

Beskrivelse Jordskokkemel fra Dary Natury er økologisk mel, der er lavet af tørrede jordskokker med skræld. Jordskokker har et højt indhold af K-vitamin, C-vitamin og inulin.  Jordskokker er kilde til kostfibre og rige på vitaminer og mineraler som kalium, magnesium, jern… read more

Chiafrø økologisk chia, 400 g fra Bio Planet

Chiafrø økologisk chia, 400 g fra Bio Planet

49,00 kr

Økologisk Chia, også kendt som spansk salvie, er en god kilde til fiber, protein og omega-3-fedtsyrer. De kan være en fantastisk måde at tilføje ekstra næringsstoffer og variation til din kost. Chiafrø er et populært og næringsrigt produkt.Disse frø kan… read more

Hørfrø økologiske brune hørfrø, 400 g fra Bio Planet

Hørfrø økologiske brune hørfrø, 400 g fra Bio Planet

29,00 kr

Hørfrø er en alsidig og næringsrig fødevare, der er rig på omega-3-fedtsyrer og populær både i køkkenet og i kosmetik. Disse økologiske brune hørfrø kan bruges til madlavning. Det er bedst at male lige før indtagelse for at sikre optimal… read more

Græskarkerner, øko & raw, 1000 g fra Bio Planet

Græskarkerner, øko & raw, 1000 g fra Bio Planet

109,00 kr

Græskarkerner har en lang historie, der går tilbage til Oaxaca-højlandet i Mexico for over 7.500 år siden. På tværs af mange kulturer er de blevet brugt som et folkemiddel til at behandle: Urinvejs- og blæreinfektioner Højt blodtryk og blodsukker Nyresten… read more

Mandler, øko, 1000 kg

Mandler, øko, 1000 kg

179,00 kr

Beskrivelse Vores bio & øko mandler er et økologisk produkt fremstillet uden brug af pesticider og kemikalier. Det kan spises i enhver form, som et selvstændigt mellemmåltid eller som som supplement til salater, mad, kager, desserter, müsli, morgengrød, og meget… read more

Når du køber jordskokkemel kan jordskokkemelet være hårdt som sten. Den letteste måde at få det ordnet på, er at tage en saks og hakke det i mindre stykker og en tur med stavblenderen indtil det bliver bliver fint som pudder.

Jordskokkebrød er en populær madvare, der betragtes som hjernemad på grund af sine ernæringsmæssige fordele. Jordskokkemelet er lavet af jordskokker med skræld, og indeholder naturligt forekommende inulin, som er en type kostfiber. Denne fiber har vist sig at have gavnlige virkninger på hjernens sundhed og funktionalitet.

Æggehvide er det mest proteinrige man kan indtage og sammensat med aminosyre.

Brødet er glutenfrit, fyldt med frø, nødder og verdens nemmeste måde at få jordskokkerne på. Protein fra æggene og jordskokker med skræl.

Så når du nyder jordskokkebrød, kan du være sikker på, at det ikke kun tilfredsstiller dine smagsløg, men også giver din krop masser af næring.

Kilde: Opskrift på jordskokkebrød, Milena Penkowa.

Hjerneeksperten.dk

« Tilbage til Blog

Dansk